Олександрія. Перший зимовий екзамен

12:53
785
views

Русская версия

Старий Новий рік в Україні вирішив нагадати про себе буревієм, який 15 січня звалив з десяток головних міських ялинок, у тому числі в Олександрії. За інформацією для «УЦ» начальника управління ЖКГ міської ради Михайла Сулятицького, кріплення ялинки витримали, але ураганом пополам зігнуло головну трубу – основний елемент конструкції ялинки. Крім того, у місті впало кілька дерев і обірвало лінії електропередач. Комунальники та електрики зреагували оперативно та вже до 7 години ранку ліквідували наслідки негоди.

Перші дні нового року принесли збільшення кількості захворювань на коронавірус та похідну пневмонію. Особливу увагу потрібно звернути на збільшення кількості хворих дітей. Нагадуємо, що найкращою протидією хворобі залишається протиковідне щеплення, яким за останній тиждень скористалося майже 1200 мешканців громади.

Якщо говорити мовою цифр далі, то за підсумками минулого року міський ЦНАП надав 44 тисячі адмінпослуг (на 15 тисяч більше, ніж за 2019 рік); робоча група з легалізації трудових відносин обстежила більше тисячі підприємств і виявила 240 працюючих нелегалів, з яких працевлаштували 215. Уже в цьому році своє перше засідання провела комісія з надання матеріальної допомоги, яка розглянула 73 заяви й задовольнила їх на суму 110 тисяч гривень. У міському бюджеті на 2022 рік передбачено 4 мільйони гривень для надання матеріальної допомоги на лікування мешканців, які потрапили в скрутну ситуацію.

Попри «скупий» бюджет, у новому році міська влада продовжуватиме розвиток інфраструктури громади. Про це на засіданні виконавчого комітету сказав мер Сергій Кузьменко: «Ми провели велику роботу з формування пакету із будівництва та ремонту доріг на цей рік. Це закінчення будівництва шляхопроводу, що з’єднує Олександрію з Войнівкою, – вулиця Скічка. У планах – укладання асфальтного покриття по вулиці Міліцейській, щоб з’єднати район Верхнього БАМу з центром». У цьому ж році планується більше уваги звернути на ремонт доріг у віддалених районах. У Байдаківському планується відремонтувати Джерельну вулицю, якою буде курсувати шкільний автобус, три вулиці планується відремонтувати й у Заводському мікрорайоні.

У планах на січень-лютий одним з основних пунктів є завершення реконструкції та введення в експлуатацію інфекційного відділення Центральної міської лікарні, а в освіті продовжаться роботи з санації та утеплення будівель навчальних закладів. Є гарна новина й для старостинських округів, сказав Сергій Кузьменко: «Цього року плануємо збудувати спортивні мультифункціональні майданчики в ряді населених пунктів, зокрема в селищі Олександрійському, але не залишаємо поза увагою й села Звенигородка, Ізмайлівка та Головківка: ми знайдемо можливості, щоб їх підтримати». Мер нагадав, що на вирішення всіх проблем не вистачає фінансових можливостей, але влада буде знаходити справедливі алгоритми, щоб позитивні зміни були помітні для всіх районів і мешканців.

До речі, про мешканців, 14 січня 70 років виповнилося Почесному громадянину Олександрії, двічі губернатору Кіровоградщини та колишньому меру міста Василю Моцному, з чим його від імені мешканців і привітав Сергій Кузьменко. Приєднуємось!