Дай боже не скористатися укриттями…

14:28
1004
views

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради з керівниками міських служб традиційно підсумував ситуацію з роботою комунальних служб, вакцинацією, приватним транспортом на дорогах, що заважає працювати снігоприбиральній техніці та габаритному громадському транспорту. А ще згадав і про ялинку, що впала, стан бомбосховищ, роботу маршруток…

– Минулого тижня наше місто не оминула негода. Комунальники впоралися непогано, я вважаю. Містяни більше стали прислухатися до нашого прохання не залишати автомобілі посеред дороги. Я розумію, що машин дуже багато накупили люди, але в період метеорологічних складнощів треба розуміти потреби громади. Коли нарешті вирішиться питання з паркуванням машин обабіч дороги на вулицях Шевченка та Великій Перспективній? А, готується документація… Але я ж казав – негайно вирішити проблему. Негайно означає дуже швидко!

Чистити дороги – найголовніше завдання комунальних служб. Але ж їм заважають це робити машини.

Інше. Тільки дмухнув вітер – і все: ялинка, рекламні бopди зaвaлилися! А дe інжeнepнa стійкість, дe кoнтpoль? Я нe хoчу чути інфopмaцію, щo хтoсь нeдoпpaцьoвує. Як впaдe людині нa гoлoву, якщo пoкaлічить людeй – цe пpoблeмa нaшa. Нeoбхіднo зібpaти всю інфopмaцію й дaти в кoжнoму випaдку oкpeму oцінку. Тoму щo oцe нaшe «aвoсь» – пoзнімaти poзтяжки й залишити ялинку сaму! Ну якщо вже пpиступили дo дeмoнтaжу, тo opгaнізуйтe в дві зміни poбoту, дeмoнтуйтe й відвeзіть нa склaд. Нeвжe вaш дoсвід poбoти нe дaє зpoзуміти, щo зa чим тpeбa poбити? Сітілaйти пaдaють, шпaлepи з них літaють пo всьoму місту, шмaтки мeтaлу від них відpивaються…

Про стан об’єктів укриття населення. Ситуація, в якій ми живемо зараз, відома всім, і додавати масла у вогонь не доводиться. Необхідно чітко розуміти, що восьмий рік наша держава знаходиться в стані війни, і ті питання, які покладені на територіальну громаду, мають беззаперечно виконуватися.

Керівники ЖЕО, підприємств і установ, де знаходяться відповідні приміщення, мають повідомити до міської ради про свої потреби. У міста є необхідні резервні фонди, аби забезпечити всім необхідним. Щодо облаштування – можна використати інвентар, який залишився після оновлення в бюджетних установах.

Потрібна максимальна згуртованість. Сучасна війна – це не тільки армія та зброя, це й високий моральний дух, і знання та вміння знаходити правильний вихід із ситуації, що склалася. Дай Боже, аби нам ніколи в житті не довелося скористатися цими укриттями!

І знову про транспорт. У місті повинен дотримуватись графік руху громадського транспорту. Без різниці – є пасажири чи немає. Казали, що газ подорожчав. Досить вже спекулювати цінами на газ і ховатися за ними. Будуть порушувати графік – на цих маршрутах працюватиме комунальний транспорт. Крапка. 10 гривень ціна проїзду! Вони давали обіцянки й переконували виконком, що виконуватимуть умови. А тепер до 19 години поїздять, вершки схватять, і на цьому все – рух закінчений. Така конкуренція мене не влаштовує. Контро­люйте це.