Залиште хвору дитину вдома

14:34
1252
views

Почався другий навчальний семестр у школах, і вже деякі класи вимушені перейти на «дистанційку». Про причини та наслідки на прес-конференції розповіла начальник управління освіти Кропивницької міськради Лариса Костенко.

Діти хворіють на ГРВІ, ситуація змінюється щоденно. Наразі 83 класи шкіл міста перейшли на дистанційне навчання, одна школа – шоста – загалом. Нарешті чиновники не стали очікувати на масову захворюваність. Якщо в класі кількість учнів, що захворіли, перевищує 30 відсотків, всі переходять на дистанційне або змішане навчання.

«Дистанційка» в школах міста триватиме до кінця тижня. Чи підуть учні на навчання офлайн в наступний понеділок, буде вирішено в залежності від ситуації щодо захворюваності, яку промоніторять.

За словами Лариси Костенко, всі працівники освіти обласного центру вакциновані від коронавірусу. Лише восьмеро відмовилися від вакцинації та були попереджені й відсторонені від роботи. «На організацію освітнього процесу це не вплинуло», – зазначила начальник управління освіти.

Лариса Давидівна звернулася до батьків з проханням не вести дитину в школу або садочок, якщо в неї є ознаки захворювання на вірусну інфекцію. Це допоможе перервати ланцюжок зараження в колективі. До того ж хворій дитині рекомендований домашній режим. Звернення до сімейного лікаря обов’язково.