Вступайте до «Гвардії наступу»!

00:08
785
views
фото Олександра Шулешка, «УЦ».

У «Прозорому офісі» Кропивницького почав роботу перший рекрутинговий центр. Таких на Кіровоградщині буде ще чотири: в Олександрії, Знам’янці, Голованівську та Новоукраїнці. Мета національної рекрутингової кампанії – формування добровольчої «Гвардії наступу».

– Це надзвичайно важлива й патріотична справа, – зазначив на відкритті центру начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. – Будуть створюватися загони, які разом із ЗСУ виконуватимуть військові завдання: наступ, деокупація територій, врешті – перемога. По всій Україні розпочався набір добровольців до штурмових бригад у складі Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби під патронатом МВС.

За словами начальника ОВА, мова не йде про мобілізацію. Рекрутинг – це формування загонів добровольців на основі професійності. Національна гвардія України запрошує у «Буревій», «Червону калину», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та «Азов». Державна прикордонна служба набирає добровольців у бригаду «Сталевий кордон», а Національна поліція – у штурмову бригаду «Лють».

Розміщення рекрутингових центрів у ЦНАПах не випадкове. На місці кандидат на вступ до «Гвардії наступу» може отримати всі необхідні довідки.

– Для вступу до поліцейської об’єднаної штурмової бригади «Лють» необхідно заповнити анкету, яку нескладно знайти в Інтернеті, – пояснив Роман Козьяков, начальник обласного управління поліції. – Приймаються чоловіки та жінки віком від 18 до 55 років. Звісно, треба пройти військово-лікарську комісію, здати нормативи з фізпідготовки, пройти співбесіду. Далі – навчання на території тренінгових центрів, складання присяги, виконання спеціальних завдань разом із Збройними силами України. Після тридцятиденного перебування у зоні бойових дій добровольцю надаватиметься статус УБД. Слоган нашої бригади – «Перетворимо нашу лють на зброю».

– До загонів Нацгвардії приймають українців віком від 18 до 60 років, – розказав командир стрілецького батальйону Нацгвардії Іван Реут. – Одразу набувають статусу військовослужбовців. Забезпечуються всім необхідним з гарантованою заробітною платою. Національна гвардія утворює батальйони оперативного призначення, в яких чекаємо високо вмотивованих громадян. Після певної підготовки вони будуть залучатися до участі в бойових діях на різних територіях України. Головне завдання – відсіч ворогу, російській збройній агресії.

Усім військовим, які стануть штурмовиками в «Гвардії наступу», обіцяють певні соціальні гарантії, серед яких – можливість отримати житло, кошти на лікування, навчання у відомчих ВНЗ. На новобранців очікує ґрунтовна підготовка під керівництвом досвідчених офіцерів та інструкторів. Учитимуть тут людей як базовій військовій підготовці, так і за напрямками – артилерійським, танковим, безпілотним тощо.

– Штурмові бригади, які формує МВС в рамках створення «Гвардії наступу», будуть дуже важливими під час контрнаступальних операцій Збройних сил України, – наголосив Андрій Райкович (на фото). – Українські військові обов’язково перейдуть у контрнаступ, і тоді настане час «Гвардії наступу». До речі, ініціатива набрати людей в штурмові підрозділи належить саме військовослужбовцям, які боронили і боронять нашу країну. Усіх, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, закликаємо об’єднатися, долучитися до штурмових бригад МВС, які звільнятимуть Донецьк, Луганськ та інші окуповані території разом з Кримом.

Мобілізаційний ресурс для формування «Гвардії наступу» в області є. За словами Андрія Райковича, рекрутинг – це розширення функцій Нацполіції та Нацгвардії. А Роман Козьяков зауважив, що на сьогодні кількість бажаючих долучитися до добровольчих підрозділів в області вже складає 140 чоловік, більша частина з яких – цивільні. По Україні в перші дні кампанії у Центри надання адміністративних послуг звернулися більше 3 тисяч громадян, зазначили у МВС.

Головне – мотивація. Звертайтеся до «Прозорого офісу» на вулиці Архітектора Паученка. На першому поверсі вас зустрінуть представники загонів. На всі запитання, які виникнуть, можна отримати відповіді, зателефонувавши за номером: 0800100020.