Над чим працюєте, Майстре?

11:20
561
views
Наталія Агапєєва

Продовжуємо рубрику, в якій наші земляки, представники різних кіл творчої інтелігенції, розповідають, над чим вони нині працюють, які мають плани, про що мріють. Сьогодні на запитання відповідають…

 

Наталія Агапєєва, директорка філармонії, заслужена працівниця культури України:

– Попри важкий час ми намагаємось дати людям можливість відключитись на якийсь час від загальнонаціональної трагедії. Нині за рахунок бюджетних коштів проводиться частковий ремонт даху для створення більш комфортних умов для глядача та роботи працівників.

Нещодавно нас оцінили на рівні держави, і ми отримали відзнаку – «Зірку якості». Потрапляння в такий всеукраїнський рейтинг – це водночас і висока оцінка тієї роботи, яку ми зробили, і велика відповідальність. Причому ми не подавали клопотання, це було неочікувано. Нас відзначили за кращу організацію роботи по обслуговуванню глядача, за залучення коштів для ЗСУ, за колективну роботу і моральний дух команди. Тепер ми можемо використовувати це як знак якості нашого культурно-мистецького продукту.

Колективно працюємо над створенням нових художніх програм, в яких з’являться нове бачення, нові ракурси, нові сольні концерти наших солістів, аби розкрити усі їхні творчі можливості. Для цього запрошуємо до співпраці балетмейстерів та музикантів з інших міст України. У нас є свій рідний глядач, але є глядачі і з тимчасово переселених. І ми обов’язково маємо цього глядача не загубити. Вже маємо певну групу шанувальників з центру підтримки «ЯМаріуполь». Особливої пошани потребують хлопці-фронтовики, які нині на реабілітації. Цих людей ми приймаємо на безоплатній основі.

Ми за все це дуже хвилюємось, тому що розуміємо: працюємо не просто в закладі, а в храмі мистецтв. І у нас не робота, а місія. Місія – подарувати людям дві години красивого мирного мистецького життя.

 

Викладач ЕТІ імені Роберта Ельворті, кандидат економічних наук, гуморист Роман Яковенко:

Роман Яковенко

– Наразі зібрано суттєвий доробок наукових праць студентів, треба їх систематизувати, допрацювати, оформити та підготувати до друку. Одночасно триває робота над кількома статтями, що будуть відправлені до фахових видань.

Протягом останнього часу брав участь у трьох міжнародних конференціях та одній всеукраїнській. Опублікував 17 тез до конференцій та чотири наукові статті, у тому числі за участю студентів. Вся тематика стосується особливостей перебігу та управління економічними процесами в умовах війни.

Іноді творчий настрій виливається на сторінки ФБ, де я продовжую експериментувати зі словами, створюючи каламбури або надаючи словам незвичні й кумедні лексичні значення. На основі цього згодом думаю випустити нову книжечку.

Мрія одна – Перемога!

 

Журналіст, член НСПУ Василь Левицький:

Василь Левицький

– Вдень як журналіст «Суспільного» працюю над новинами для телебачення, радіо і сайту. Уночі працюю над романом з робочою назвою «Котику, повертаймося додому!» Він розповідає історію українських міст від 2014 року через сприйняття дитини.

Разом з колегами з громадської організації «Екскурс-Інформ» створили відео в рамках проєкту «Екскурсійні читання». Надалі плануємо продовжити це в благодійному прояві для всіх охочих. Проєкт передбачає відозапис читань творів письменників-земляків на відповідній локації з тематичними реквізитами. Попри повномасштабну війну продовжуємо проводити екскурсії. Зокрема, для родин загиблих військових.

До річниці загибелі чоловіка моєї знайомої оприлюднив твір «Де оселяються янголи, які жили в скляних вогниках». Продовжую проєкт «Літ зліт “Твори на краще”».

Завдяки видавництву Discursus цьогоріч з’явилася на світ книжка «За світ рушили доброхіть». Продавши свою частину накладу, спрямую кошти на допомогу військовим. Днями дописав повість «Уявляєш, ти вчиш світ літати?!». Це весела пригодницька фантастична повість для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

Мрію до участі в бойових діях встигнути допрацювати трилогію романів «Планети…» («Планета Волі», «Планета Справедливості», «Планета Свідомості»), яку вважаю квінтесенцією своєї творчої діяльності.

 

Музикант і композитор Максим Величко:

Максим Величко

– Продовжую працювати у музичній студії. Це моя робота. Записую гітарні партії, накопичуємо вокал, інші інструменти, створюю аранжування. Також даємо друге життя українським народним пісням в проєкті Yelka, робимо музичні відео на треки від Inside The Sound. Пісні від Yelka – «Ненько», «Дувай Ва» (плануємо випустити реліз). Роблю зведення та мастеринг міні-альбому гурту Hoboth (Кропивницький). Триває робота над деякими піснями з Андрієм Хайатом, пишу гітарні партії для арт-рок проєкту Karfagen та інше. Беру участь в музичних колабораціях для популярізаціі та підтримки України та ЗСУ. Також працюю з учнями – викладаю акустику і електрогітару.

Мрію про мир.