На Кіровоградщині прикрили чергову нарколабораторію (ФОТО)

09:59
1556
views

Поліцейські припинили діяльність нарколабораторії та вилучили наркотичних засобів на 300 тисяч гривень.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Незаконний «бізнес» організував 35-річний житель Кропивницького разом із трьома знайомими. Аби викрити спільників, поліцейські провели одночасно понад 10 обшуків у їхніх помешканнях і домоволодінні родичів зловмисників, розташованих на території двох районів та обласного центру. У результаті вилучили обладнання і сировину для виготовлення метамфетаміну, чималу кількість марихуани, арсенал зброї, боєприпаси, золоті вироби та грошові кошти. У даний час осіб перевіряють ще і на причетність до скоєння майнових злочинів.

Працівники управління карного розшуку обласного главку та Бобринецького відділення поліції отримали інформацію про незаконну діяльність громадян.

За попередніми даними, виготовленням наркотичних засобів зловмисники займалися на території району у будинку, що належав організатору, а продавали готовий «товар» вже в Кропивницькому.

«Під час проведення обшуку у помешканні, відведеному особами під нарколабораторію та склад наркосировини, оперативники виявили півтори тисячі пігулок препарату ефіна, ємності з речовинами, схожими на червоний фосфор і кристалічний йод, лабораторне обладнання для виготовлення метамфетаміну, ваги та марихуану, – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко. – Тим часом у домоволодіння в іншому районі, де мешкали родичі організатора, також завітали поліцейські. У результаті обшуку було вилучено предмети, схожі на мисливські рушниці, магазини та тактичний приціл до автомата Калашникова, набої і два штик-ножі, а ще – грошові кошти та вироби з золота.

Одночасно з цим на території обласного центру розшуковці Нацполіції області і працівники Кропивницького відділу провели обшуки за місцем проживання інших учасників групи. У результаті поліцейські виявили кілька кілограмів марихуани, пристрої для її вживання та шприци з наркотичною рідиною, а також набої та предмет, схожий на пістолет.
Загалом у наркоділків правоохоронці вилучили наркотичних засобів на суму у кількасот тисяч гривень».

Розслідування у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, триває.

Усі зловмисники вже були раніше судимі за вчинення наркозлочинів. Тепер їм загрожує термін ув’язнення, що може сягнути семи років.

Поліцейські з’ясовують, який насправді повний перелік кримінальних правопорушень на рахунку осіб та перевіряють їх на причетність до скоєння крадіжок, у тому числі золотих виробів.

Нагадаємо, у середині березня правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії, яку організували двоє мешканців обласного центру.