Легендарні «кіборги» з Кропивницького потребують допомоги

12:02
2004
views

«Кіборгами» бійців третього полку назвали за їхню участь в обороні Донецького аеропорту.

Бійці третього полку спеціального призначення повертаються з ротації в Кропивницький у приміщення, що мало годиться для проживання.

Про це йдеться у статті в тижневику «УЦ».

З 2014 року частина бійців полку розквартирована у приміщенні колишньої драгунської казарми, яке збудували ще в XIX столітті. Будівля є пам’яткою архітектури державного значення і знаходиться на балансі держслужби з надзвичайних ситуацій. Востаннє ремонт тут робився ще за радянських часів, близько півстоліття тому. Зараз роботи проводить київський підрядник – компаній, сертифікованих для того, щоб працювати з пам’ятниками архітектури, не так багато.

«Потрібно нарешті поставити крапку, щоб кілька сотень військовослужбовців перебували в нормальних умовах, щоб ми не поверталися щороку до цього питання, – зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко. – Порадившись з командиром частини, Героєм України Олександром Тріпаком, ми прийшли до думки, що потрібно один раз зробити так, щоб ця історична будівля була придатною до експлуатації. Тому я буду підтримувати ініціативу військових з тим, щоб депутати обласної ради знайшли можливість і виділили додаткові кошти».