За перші чотири місяці на Кіровоградщині з інтернатів та домівок утекли 70 дітей

12:23
1374
views

Упродовж чотирьох місяців за невиконання обов’язків щодо виховання дітей до адмінвідповідальності притягли майже 260 осіб.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Правопорушення виявили у результаті проведення поліцейськими та співробітниками служб у справах дітей роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Загалом у рамках заходів, спрямованих на запобігання вчинення правопорушень неповнолітніми та стосовно них, працівники ювенальної превенції притягли до відповідальності 259 дорослих за належне виховання дитини батьками чи опікунами (184 КУпАП) та 17 – за вчинення насильства в сім’ї (ст. 173-2 КупАП).

Більше 10 осіб, які втягували неповнолітніх у розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, понесли адмінвідповідальність за ст. 180 КупАП.

З понад 110 виявлених фактів розпивання спиртних напоїв та появу в стані алкогольного сп’яніння в громадських місцях (ст. 178 КУпАП) 15 порушень скоїли неповнолітні.

Протягом чотирьох місяців до органів поліції надійшло 66 звернень і повідомлень про зникнення 70 дітей, які самовільно залишили інтернатні та навчальні заклади, домівки, лікарні, центри соціальної реабілітації.

У ході першочергових заходів за добу було встановлено місцезнаходження 63 дітей, інших неповнолітніх розшукали у період часу у понад добу.