На Кіровоградщині почали операцію «Мак»

11:52
1467
views

З 22 травня по 28 вересня 2017 року на території області заплановано проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Згідно з чинним законодавством, за незаконні посіви нарковмісних рослин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ці дії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від дев’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення), а відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Інформацію про факти посіву нарковмісних рослин слід повідомляти до чергових частин відділів, відділень ГУНП в Кіровоградській області за телефоном 102.

Дані про осіб, причетних до вчинення наркозлочинів, можна також повідомити за телефоном гарячої лінії )095) 189-43-50, на електронну пошту: kirovohrad@antidrug.gov.ua або безпосередньо до управління протидії наркозлочинності ГУНП в області за адресою: Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 30. Конфіденційність гарантується.