Найбільшим попитом серед продовольчих товарів на Кіровоградщині користується алкоголь

15:00
1907
views

У 2016 році підприємства області (юридичні особи), які здійснювали діяльність з роздрібної торгівлі, реалізували споживчих товарів на суму 9928,9 млн грн, що в порівнянних цінах на 6,3% більше, ніж у відповідному періоді 2015-го.

Про це «УЦ» повідомили у ГУ статистики в області.

У загальному обсязі роздрібного товарообігу питома вага продажу продовольчих товарів становила 47,1%, непродовольчих – 52,9%.

Найбільшу частку серед продажу продовольчих товарів у торговій мережі займали алкогольні напої, м’ясопродукти, тютюнові та кондитерські вироби, молочні продукти, включаючи сир, безалкогольні напої.

Серед непродовольчих товарів – моторний бензин, фармацевтичні товари, стиснений та скраплений газ для автомобілів, дизельне пальне (газойль), автомобілі та автотовари, парфумерно-косметичні товари, будівельні матеріали та залізні вироби, побутові електротовари та освітлювальне приладдя, аудіо- та відеообладнання, включаючи телекомунікаційне устатковання, побутові засоби для миття, чищення та догляду та для автомобілів, добрива й агрохімічна продукція, медичні та ортопедичні товари.

Обсяг продажу товарів вітчизняного виробництва у торговій мережі становив 69,9% усіх реалізованих товарів.