В уряді планують розробити програму радіаційного захисту жителів Кіровоградщини

12:34
2011
views

Міненерговугілля звернулося до прем’єр-міністра з проханням надати доручення мінекології спільно з Кіровоградською ОДА та підприємствами атомно-промислового комплексу розробити окрему комплексну цільову програму для Кіровоградської області й подати її на розгляд Кабінету Міністрів.

Про це у «Фейсбуці» повідомив народний депутат Костянтин Яриніч, передає кореспондент «УЦ».

«На початку місяця я інформував вас про результати особистої зустрічі з прем’єр-міністром України щодо Програми радіологічного захисту. Володимиру Гройсману було передано колективне звернення більше 100 народних депутатів з приводу підтримки ініційованої мною програми радіаційного і соціального захисту населення нашої області. У свою чергу, міністерству енергетики та вугільної промисловості було доручено спільно з іншими міністерствами та відомствами фахово опрацювати зазначене питання та поінформувати Кабінет Міністрів щодо доцільності розробки такої програми», – йдеться у дописі.

За словами нардепа, він «отримав відповідь про те, що міненерговугілля цілковито підтримує розробку державної цільової програми радіаційного і соціального захисту жителів Кіровоградської області. Міненерговугілля вже звернулося до прем’єр-міністра України з проханням надати доручення міністерству екології та природних ресурсів спільно з Кіровоградською ОДА та підприємствами атомно-промислового комплексу розробити окрему комплексну цільову програму для нашої області та подати її на розгляд Кабінету Міністрів».

Костянтин Яриніч також зазначив, що голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко вирішив розробити Державну цільову програму радіаційного і соціального захисту Кіровоградської області. Наразі вже визначили головного розробника і членів групи розробників концепції програми та встановили терміни.