Суддя вимагає розібратися, били чи ні «олександрійського маніяка» у кропивницькому СІЗО

10:21
1579
views

В Олександрійському суді триває процес проти Володимира Никитюка, якого підозрюють у двох вбивствах і замаху на вбивство.

Никитюка звинувачують у вбивстві 21-річної Дарини Озарко (6 червня 2016 року), грабежі дівчат з замахом на вбивство (26 липня) і вбивстві 13-річного Станіслава Бойка (початок серпня 2016-го, точна дата не встановлена). Ще два злочини того періоду залишаються нерозкритими: пропажа 15-річної Софії Буц (1 травня), яку потім знайшли мертвою, і пропажа 12-річного Іллі Макарова (22 травня), якого не виявили досі ні живим, ні мертвим.

За клопотанням обвинуваченого, справа слухається судом присяжних.

Чергове засідання відбулося вчора, 26 вересня, передає «Моя Олександрія».

На початку засідання суддя Галина Коліуш запитала у прокурора про результати перевірки за фактом побиття Никитюка, якого минулого разу привезли до суду з травмами з Кропивницького слідчого ізолятора (СІЗО).

Прокурор обласної прокуратури Микола Вдовиченко, який представляє сторону обвинувачення, відповів, що, за його інформацією, за даним фактом відкрили провадження.

«Наскільки мені відомо, інформацію з цього приводу внесли в ЄРДР (єдиний реєстр досудових розслідувань – Ред.), але письмового підтвердження у мене немає», – сказав він.

Суддя запитала у Никитюка та його захисту, чи знають вони про відкриття провадження. Вони відповіли, що не знають. При цьому Никитюк додав, що повноцінної судово-медичної експертизи, про яку говорили минулого разу, йому не зробили.

Коліуш попросила прокурора уточнити й повідомити суду уточнену інформацію на наступному засіданні.

Після цього суд продовжився. Прокурор ознайомив присутніх з письмовими доказами, які є в справі.

Крім цього, Никитюку продовжили утримання під вартою на 60 днів.

Наступне засідання призначили на 13:00 9 листопада 2017 року.