Правоохоронці повернули вкрадені 20 тисяч, які батьки збирали на лікування шестимісячної кропивничанки

14:09
1469
views

Оперуповноважені кримінальної поліції Кіровоградського міськвідділу повернули 20 тисяч гривень, які шахраї видурили у мами важкохворої шестимісячної Юлії Плахотнік.

Цю інформацію «КП» підтвердив батько дитини Володимир.

«Гроші повернули вчора ввечері на картку, яку дружина відкрила після блокування тої, з якої шахраї зняли гроші. Дружина з донькою вже тиждень у Санкт-Петербурзі, у лікарні. Там дитину поки обстежують», – уточнив він.

«У рамках оперативно-розшукових дій разом із капітаном Денисом Лобіковим нам удалося встановити осіб, причетних до шахрайства, і повернути кошти на рахунок батьків дитини, яка потребує порятунку. У повному обсязі. Слідство триває», – повідомив «КП» оперуповноважений кримінальної поліції міського відділу майор Ігор Шарій.

«На моїй пам’яті ще жодного разу не вдавалося повернути кошти, – сказала волонтер міжнародного благодійного фонду «Янгол життя» Наталя Селецька. – Були у нас теж випадки, коли з особистих карток батьків наших підопічних знімали кошти. Зверталися до поліції, але ні шахраїв, ні грошей не знайшли. Ми завжди попереджаємо батьків наших підопічних, якщо хтось особисто хоче їм допомогти, що не можна казати жодних даних, окрім номера картки. Але це перший випадок, коли повернули гроші. Цій людині, яка знайшла шахрая, треба пам’ятник поставити!»

Нагадаємо, шахраї зняли 20 тисяч гривень із рахунку важкохворої дівчинки з Кропивницького – шестимісячної Юлії Плахотнік.

«Чоловік сказав, що хоче перерахувати дитині 3800 гривень, – розповіла мама дівчинки Руслана. – Після цього повідомив, що транзакція не відбулася, а тому мені треба підійти до банкомату, зняти з картки всі гроші, які є на картці, і перекласти їх на його телефон, коли це зроблю, кошти автоматично надійдуть на мій рахунок. Я все так і зробила, сказала йому всі пін-коди… Це саме провела і з іншою карткою. Він так поспішав, так підганяв мене, що я й оговтатися не встигла… Потім сказав, що через три години кошти з’являться у мене на картці. Ми раніше зрозуміли, що щось не так, втім, грошей на рахунках уже не було. Коли я подзвонила йому, він кинув слухавку і вимкнув телефон. Але коли зрозумів, що картки вже заблоковані, намагався ще зі мною зв’язатися – сказав, що мені нічого вже не треба буде робити, а лише назвати номер ще однієї картки».