На околиці села під Кропивницьким у війну поховали німців – і нікому тепер до цього немає діла (ФОТО)

16:10
3771
views

Масове поховання німецьких солдатів часів Другої світової у Покровському Кіровоградського району знаходиться у жахливому стані.

Про це пише тижневик «УЦ».

Біля одного з будинків, розташованих на околиці, – ділянка землі, усіяна горбками. Територія схожа на кладовище, але ні плит, ні огорож, ні хрестів.

Господиня двору переказала те, що чула від старожила. Під час німецької окупації 1941-1944 років приблизно на цьому місці були військовий штаб, польовий шпиталь і кухня. Померлих від ран німців просто тут і ховали. Раніше безіменні могили можна було чітко розрізнити, тепер, з роками, вони ледь вгадуються. «Перепоховати б їх, як роблять в інших місцях, а то я вже втомилася проганяти “чорних” копачів», – зауважила оповідачка.

Тут не орють землю – навколо пагорби і балки. А ще тут рукотворний кар’єр – люди копають пісок для своїх потреб. Між шарів піску видно кістки тварин. Дуже багато кісток, цілі поклади. Це можна пояснити розташуванням тут під час окупації німецької кухні.

«УЦ» звертається до всіх людей, до всіх організацій, хто може посприяти вирішенню ситуації, що склалася в цій місцевості.