У Кропивницькому закрили коледж статистики – тепер там буде медуніверситет

14:15
8583
views

Кіровоградський коледж статистики Національної академії статистики, обліку і аудиту (НАСОА) на вулиці Юрія Коваленка, 4а, ліквідували.

Як пояснив «УЦ» заступник першого проректора по роботі з відокремленими структурними підрозділами НАСОА Петро Корнієнко, ліквідація коледжу пов’язана з поганим фінансовим станом.

«Причина [ліквідації] – незадовільний фінансовий стан, – сказав він. – Коледж не міг сам себе утримувати. На цей навчальний рік там лише тридцять студентів було, відповідно, були низькими зарплати і у викладацького складу».

За словами Петра Корнієнка, студентів перевели до інших навчальних закладів. «Кілька чоловік просто забрали документи», – уточнив заступник проректора НАСОА.

Він зазначив, що рішення про ліквідацію керівництво НАСОА ухвалило ще 28 серпня 2017 року. Незабаром у колишньому вже приміщенні коледжу розташується філія Донецького національного медуніверситету.

«Це приміщення не належало ні академії, ні коледжу, воно – у власності обласної ради, – розповів він. – Ми ним користувалися. Облрада після ліквідації попросила повернути будівлю, а потім вирішила віддати її у користування Донецькому національному медичному університету».

Нагадаємо, міськрада Кропивницького планує ліквідувати кібернетико-технічний коледж до 1 березня 2018 року. Ліквідаційну комісію має очолити нинішній директор коледжу Олександр Токарєв. Студентів переведуть до інших освітніх закладів.

Медичний факультет №2 Донецького медуніверситету наразі знаходиться у Кропивницькому на вулиці Великій Перспективній, 1.