У Києві за напад на сільгосппідприємство на Кіровоградщині затримали екс-бійців «Донбасу»

17:13
7910
views
Екс-командир батальйону Нацгвардії «Донбас» Анатолій Виногродський

Одного з колишніх керівників батальйону «Донбас» та його спільника затримали за напад на охоронця одного з ПСП на Кіровоградщині.

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції України, текст якого має «УЦ».

Сьогодні, 26 листопада, поліцейські за дорученням прокуратури та на виконання ухвали суду затримали двох чоловіків, колишніх бійців добровольчого батальйону «Донбас». Їм раніше оголосили підозру у вчиненні розбійного нападу на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств Кіровоградщини.

Правоохоронці встановили, що близько 11:30 27 липня вказані громадяни разом з іншими особами прибули на територію ПСП. Зловмисники побили охоронця з використанням кастетів та телескопічних палиць, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження. Крім того, нападники відібрали у потерпілого його особисте майно, спричинивши збитки на суму понад 650 тисяч гривень.

Затримання проводилися на підставі ухвал суду у Києві та в Житомирській області. В автомобілі, яким пересувався один із затриманих, правоохоронці знайшли битки і ножі.

Дії затриманих були кваліфіковані слідчими за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам заочно оголосили про підозру. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

У тексті повідомлення йдеться про 27 липня 2017 року. Водночас, як відомо, довкола ТОВ «Нива-2010» (село Бережинка Кіровоградського району) виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив у травні, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.

27 червня представники охоронної фірми – демобілізовані бійці батальйону «Донбас» на чолі з екс-командиром Анатолієм Виногродським – прибули захищати майно ТОВ «Нива-2010» у Бережинку. Їх затримали поліція і Нацгвардія. Представники «Донбасу» та місцеві мешканці вважають, що правоохоронці діяли незаконно та перевищили свої повноваження.