Ніяких туй на стадіоні «фізвоспу» в Кропивницькому не буде – ректор педуніверситету

12:17
3560
views

Проект реконструкції стадіону факультету фізвиховання Центральноукраїнського педуніверситету в Кропивницькому передбачає спилювання старих дерев, але туї там не висаджуватимуть.

Про це «УЦ» заявив ректор університету Олег Семенюк.

«Не зовсім правильно говорити, що народний депутат Олександр Горбунов планує спиляти дерева на стадіоні. Він допоміг нам отримати фінансування на реконструкцію, однак сам проект – наш», – сказав він.

Нардеп Горбунов хоче спиляти 90 дерев у Кропивницькому – активістка (ФОТО)


Активістка ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода вважає, що народний депутат від «Народного фронту» Олександр Горбунов має відповідати за майбутнє спилювання 90 дерев довкола стадіону факультету фізвиховання Центральноукраїнського педуніверситету в Кропивницькому.

«Вже років шість є плани реконструювати стадіон, і саме Олександр Горбунов “вибивав” гроші на цей проект, – сказала Надія Паливода. – Він не міг не знати, що проект передбачає спилювання дев’яноста дерев заради розміщення трибуни».


Олег Семенюк зазначив, що стадіон нині занепадає: «Коренева система дерев, що там ростуть, руйнує покриття бігових доріжок. Якщо на бігові доріжки витратимо близько півтора мільйона гривень, то зрозуміло, що не допустимо руйнування. Треба, щоб дерева росли на певній відстані від них. Ще ми плануємо збудувати трибуну, що, крім усього іншого, дозволить укріпити схил. Частина дерев уже трухляві, на жаль».

Він також наголосив, що про висадження замість спиляних дерев туй мова не йде.

«Ніяких туй там не буде, – пояснив Олег Семенюк. – Липа, червоний ясен, ялинки можуть бути, це питання ще розглядається. Але не туї, це точно».

За словами ректора, на відновлення зелених насаджень передбачено понад сто тисяч гривень.