У Кропивницькому впіймали торговця зброєю (ФОТО)

11:52
1497
views

Поліцейські затримали 39-річного чоловіка, якого підозрюють у торгівлі зброєю.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Пригода мала місце в обласному центрі. У поле зору карного розшуку обласного управління поліції потрапив громадянин, який дуже обережно, але наполегливо, шукав охочих придбати автоматичну зброю. За неї раніше не судимий чоловік планував отримати не менше 700 доларів США, зазначивши, що у вартість у якості «бонусу» він включить ще й магазин із набоями.

В обумовлений день підозрюваний зустрів «покупця» в одному зі спальних мікрорайонів, на власному автомобілі вивіз його за місто, де в полі дістав пістолет-кулемет та кілька разів вистрелив угору, щоб продемонструвати клієнту робочий стан зброї.

«Отримавши 20 тисяч гривень, чоловік повернувся до Кропивницького, де і був затриманий працівниками Управління КОРД, – розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар. – Під час обшуку в салоні автомобіля продавця поліцейські виявили та вилучили мічені грошові кошти, за місцем його проживання також виявлено близько півсотні набоїв калібру 9 та 7,62 мм, магазин до автоматичної зброї та набої до травматичної зброї. Вилучені предмети нині направлено для проведення експертиз».

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За скоєне громадянину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.