У Кропивницькому планують забезпечити житлом медичних працівників

09:46
1415
views

Серед пріоритетів міської влади Кропивницького на 2018 рік – забезпечення житлом медичних працівників.

Про це під час публічного представлення інформації про бюджет за бюджетними програмами 2017 року повідомила заступниця міського голови Наталія Дзюба сьогодні, 6 березня, передає кореспондент «УЦ».

«Створення службового житла для медичних працівників. Ми вважаємо, що повинні забезпечити житлом медпрацівників для того, щоб вони лишалися працювати в наших закладах охорони здоров’я, – сказала Наталія Дзюба. – Крім того, це буде стимулом для випускників вищих навчальних закладів, які приїжджатимуть до нас працювати».

Також вона додала, що на 2018 рік запланували втілення першого етапу медичної реформи на первинній ланці з запровадженням нової моделі фінансування шляхом перетворення їх на комунальні некомерційні підприємства. Триватимуть комп’ютеризація закладів, створення єдиної електронної бази пацієнтів, підписання декларацій з пацієнтами тощо. У найближчих планах – і створення терапевтичного відділення міської лікарні №2 ім. Св. Анни та зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів.