Олександрія бюджетна

12:24
676
views

Як і обіцяв Сергій Кузьменко, через кілька днів після свята олександрійці таки змогли здійснити давню дитячу мрію – полетіти на повітряній кулі, оскільки цей атракціон на День міста скасували через погодні умови.

 

Ще з приємного потрібно відзначити, що за останній тиждень в місті було виявлено лише одного хворого на COVID-19, що практично співпало з повідомленням про пом’якшення епідемічних обмежень. Відтепер Олександрія, як і вся Кіровоградщина, перебуває в «зеленій» карантинній зоні. Постанова Кабміну від 2 червня розблоковує цілодобову роботу закладів відпочинково-розважальної сфери та громадського харчування, а також «вогнищ» культури, хоча й з певними обмеженнями по кількості відвідувачів та за умови дотримання маскового режиму.

Такі заходи здатні активізувати економіку міста, яка, за словами мера, «планомірно рухається до збільшення бюджету приблизно на 100 мільйонів гривень». Це було сказано перед початком позачергової сесії міської ради від 8 червня, на якій було здійснено перерозподіл коштів за рахунок отримання державної субвенції на ремонт доріг. Більше 10 мільйонів гривень було спрямовано на капітальний ремонт магістральної вулиці ім. Олексія Скічка, яка з’єднує 6-ту школу та Войнівку. Задля збільшення надходжень виконавчий комітет вніс зміни до переліку місцевих податків і зборів, зокрема встановив ставку 0,25% від мінімального розміру заробітної плати на один квадратний метр виробничих площ, які здаються в оренду. А от як місто дотримувалося податкового законодавства та взагалі розвивалося за кілька попередніх років, установить комплексна аудиторська перевірка, яка почнеться з наступного тижня.  Як зазначено в повідомленні, ніякої політики в цьому немає, є лише бажання зрозуміти ефективність управління.

Непогано можна наповнити бюджет і за рахунок штрафів, як це було зроблено під час чергового засідання адмінкомісії при виконавчому комітеті. За порушення правил благоустрою до відповідальності притягнули майже 20 осіб. «Щасливчикам» призначили штрафи від 340 до 1360 гривень, але найбільше відзначились двоє винних у продажі цигарок неповнолітнім покупцям, яким «виписали» по 6800 гривень, а якщо  протягом 15 днів міська скарбничка не поповниться за рахунок добровільного виконання цих санкцій, то Державна виконавча служба стягне штраф у подвійному тарифі.

З економічного блоку новин відзначимо оголошення конкурсу на визначення виконавця послуг із захоронення твердих побутових відходів (обслуговування міського звалища), на роботу якого надходить багато нарікань. Чимало скарг на роботу комунальних служб надійшло й під час «телефонного» прийому громадян, яке днями провів  міський голова. Людей турбують ліфти, сміттєві майданчики, аварійні дерева, ремонт під’їздів. Між іншим, пресслужба міської ради повідомляє про початок активної фази асфальтування прибудинкових територій, яка проходить в центрі, а потім зміститься й на віддалені райони, зокрема на Перемогу, де роботи – що в дворах, що на вулицях – непочатий край. Виконавчим комітетом затверджено акти обстеження стану дерев у селищі Олександрійському, кілька десятків одиниць аварійних та хворих насаджень буде видалено й замінено саджанцями.

Олександрійців турбує  стан пасажирських перевезень, але й на цьому напрямку робиться чимало організаційної роботи, особливо після створення комунального автопідприємства. Днями було підписано договір з банківською установою про надання фінансового лізингу на придбання 5 автобусів середньої пасажиромісткості. Ними буде зручно добиратися до центру, у тому числі й на футбол, який в Олександрії отримав цікавий імпульс. Місцева команда буде розвивати жіночий футбол, і вже визначили команду, з якою підписали договір. Це «Ятрань» з Умані, яка буде виступати в першій жіночій лізі. Цілком можливо, що деякі  матчі вона буде проводити в  Олександрії.