У Новомиргородському районі школі повернули незаконно віддане в оренду приміщення

11:23
1189
views

Відповідно до вимог чинного законодавства, об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Новомиргородський районний суд задовольнив позов Знам’янської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відділ освіти Новомиргородської районної державної адміністрації та фізична особа уклали договір оренди, за яким передано у строкове платне користування нерухоме майно навчального закладу загальною площею 163,5 кв. м з метою використання як складське приміщення. Балансова вартість орендованого приміщення становить 20 тис. грн.

Ювенальний прокурор у суді довів, що договір оренди укладений усупереч вимогам чинного законодавства, а саме: без проведення конкурсу, письмового погодження власника майна та за відсутності незалежної оцінки об’єкта оренди. Крім того, приміщення школи використовувалось у порушення ст. 63 Закону України «Про освіту» не за цільовим призначенням.