На Кіровоградщині троє неповнолітніх скоїли 13 крадіжок (ФОТО)

13:09
1557
views

У Кіровоградському районі поліцейські викрили трьох неповнолітніх, які обкрадали домоволодіння односельців.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Нині доведено причетність осіб до 13 майнових злочинів та одного угону транспортного засобу.

Усі троє хлопців – віком 15 та 16 років, навчалися в ПТУ у Кропивницькому.

Все почалося з дачних будиночків, які власники залишали без нагляду у холодну пору. Оскільки про зникле майно потерпілі дізнавалися лише через деякий час, зловмисники розжилися на кілька електрокосарок, господарський інструмент, побутову техніку та особисті речі громадян. Згодом крадії почали обирати вже будинки односельців. Серед здобичі – металеві вироби, електроприлади, господарські візки та інші цінні речі, на яких знаходилися покупці.

«Для того, аби припинити майнові злочини у населеному пункті, ми вирішили відпрацювати територію, – розповів начальник Кіровоградського районного відділення поліції Віталій Ноженко. – У результаті вжитих заходів вдалося встановити особи крадіїв. Тоді ж і з’ясувалося, що на совісті підлітків, окрім крадіжок, є угон транспортного засобу, власник якого до поліції не звертався. Разом з іншими речовими доказами мопед вилучено та вже найближчим часом буде повернуто потерпілому».

За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» та ч. 1 ст. 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.