Нардеп Горбунов хоче спиляти 90 дерев у Кропивницькому – активістка (ФОТО)

11:24
3785
views
Олександр Горбунов

Активістка ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода вважає, що народний депутат від «Народного фронту» Олександр Горбунов має відповідати за майбутнє спилювання 90 дерев довкола стадіону факультету фізвиховання Центральноукраїнського педуніверситету в Кропивницькому.

Про це вона заявила «УЦ».

«Вже років шість є плани реконструювати стадіон, і саме Олександр Горбунов “вибивав” гроші на цей проект, – сказала Надія Паливода. – Він не міг не знати, що проект передбачає спилювання дев’яноста дерев заради розміщення трибуни».

Надія Паливода

За словами активістки, вона зустрічалася з нардепом за кілька днів до розмови з «УЦ»: «Мені наче внутрішній голос підказав: треба домовитися про зустріч. Я й домовилася. Передала йому наше звернення щодо екологічних проблем у місті, а він і словом не обмовився про реконструкцію».

Надія Паливода також зазначила, що наразі на стадіоні ростуть 90 акацій, каштанів та інших дерев, і старими з цієї кількості можна визнати максимум з десяток.

«Однак комісія міськради обстежила ці дерева і зробила висновок: усі вони – аварійні», – розповіла активістка.

На місці 90 дерев, які планують спиляти, з даними Надії Паливоди висадять туї.

«Туї, по-перше, не надто добре приживаються у нашому кліматі, а по-друге, у них мало листя, вони не поглинають стільки небезпечних речовин, як інші дерева», – резюмувала активістка.

Вона наголосила, що спилювання вже почалося.

Нагадаємо, Національне агентство з запобігання корупції направило до суду два адмінпротоколи, складені на народного депутата з фракції «Народний фронт» Олександра Горбунова.

Відповідне рішення прийнято на засіданні агентства 13 листопада. Протоколи склали за несвоєчасне подання нардепом повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.