У Кропивницькому обіцяють не випускати на маршрути пасажирський транспорт без GPS

15:38
1483
views

Перший конкурс на здійснення перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Кропивницькому відбудеться 18 січня 2018 року

Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун, передає прес-служба мерії.

За його словами, конкурс для перевізників має відбутися не пізніше, ніж за три місяці до завершення дії договорів на перевезення пасажирів. Та оскільки договори з підприємствами-перевізниками були укладені у різний час, то і конкурсів буде два. Проведення другого заплановано на кінець березня – початок квітня.

Олександр Вергун також зазначив, що суттєвими умовами для перемоги у конкурсі на перевезення пасажирів залишаються наявність системи GPS в автобусах, належне утримання підприємством кінцевих зупинок, тактовна поведінка водіїв та відповідний санітарний стан транспортних засобів.

«Всі питання, які мали місце при укладанні угод з перевізниками у 2013 році, будуть враховані й при проведенні конкурсу у 2018 році, – зазначив Олександр Вергун. – Відповідно до законодавства, організатори конкурсу можуть вносити додаткові умови. Та основною умовою для перевізників-претендентів залишається наявність системи GPS в автобусах. Якщо підприємство подасть на конкурс автотранспорт без системи навігації, його буде або не допущено до участі у конкурсі, або угоду буде укладено лише на один рік».