«АгроВіста»: 20 років з вірою в майбутнє

13:51
2345
views

Ознайомившись з програмою святкування двадцятиріччя агрохолдингу «АгроВіста» (у минулому – «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг»), я подумала: «Це ж як треба любити колектив і бути йому вдячним!» Саме любов’ю та вдячністю можна пояснити феєричну тригодинну програму, що відбувалася в обласній філармонії минулої п’ятниці.

Філармонійна зала розрахована на 860 глядачів, і вона була вщент заповнена аграріями-ювілярами. Святкову програму вів відомий шоумен Сергій Притула, для винуватців урочистостей співали Тіна Кароль та гурт «Ляпис 98». На подвір’ї філармонії стояв новенький Renault, прикрашений повітряними кульками, і він дістався щасливчику, якого визначили шляхом розіграшу лотереї. Серед щасливчиків були і володарі мобільних телефонів, ноутбуків, путівок до Єгипту, Туреччини та Болгарії.

Основним меседжем святкової програми були слова «20 років разом – з вірою в майбутнє». Про це олександрійській газеті «Сільський вісник» напередодні свята повідомив один із засновників ТОВ «УкрАгроКом» Сергій Кузьменко. «Поважаючи людей, які працюють у нашій компанії і які вірять у неї, ми вирішили подарувати їм свято. Тому, як господарі, які хочуть зробити подарунок своїм людям, витрачаємо час і ресурси на цей святковий концерт. Ми дуже хочемо, щоб концертна програма людям сподобалася і щоб вони відчули, що працюють у великій компанії, яка вірить у них, як і вони вірять у цю компанію», – зазначив Сергій Анатолійович.

Якщо в майбутнє вірять люди, від яких залежить продовольча безпека держави, усім громадянам також варто вірити. Тіна Кароль під час виступу відзначила, як важко й важливо утримувати лідерство протягом десятиліть. А фронтмен гурту «Ляпис 98» Сергій Михалок з тією ж вірою в майбутнє пообіцяв на 40-річчя агрохолдингу виступити за чверть гонорару, а задля участі у святкуванні 60-річчя готовий сам заплатити.

Сергій Кузьменко зі сцени філармонії щиро дякував колективу й високо оцінив підтримку справжніх друзів, що були поруч протягом десятиліть. Генеральний директор компанії Анатолій Кузьменко на наше запитання, хто залишився на роботі, якщо всі тут, відповів, що всього в групі компаній працює більше трьох тисяч (!) чоловік, на роботі залишилися ті, хто сьогодні «доїть корів, годує свиней», а до філармонії приїхали ті, у кого законний вихідний.

Також Анатолій Іванович сказав декілька слів про двадцять років, що минули, і про майбутнє:

– Ці двадцять років були різними, але в цілому вони були успішними. Компанія розвинулася, збільшилася в десятки разів. Введені нові об’єкти: річковий термінал, молочний комплекс, збудовані п’ять елеваторів, введена в експлуатацію сонячна електростанція, переробляємо молоко, вирощуємо свиней. Працюють люди, отримують зарплатню. Раз вони працюють, отримують заробітну плату, то, напевне, отримують задоволення від життя.

Я переконаний у тому, що все зроблене – лише частина, і ми працюємо на перспективу. На жаль, сьогодні Україна є сировинним придатком для інших країн. Для економіки вкрай необхідна переробна галузь. Ми кожного року збільшуємо кількість робочих місць. Думаю, що перспектива – за переробкою, енергетикою, вдосконаленням технологій. Саме над цим ми й працюємо.

Перед початком урочистостей ми попросили гостей – відомих жителів Кіровоградщини – висловитися з приводу ювілею агрохолдингу та передати свої побажання.

Микола Сухомлин, багаторічній голова Кіровоградської обласної ради:

– «УкрАгроКом» справляє дуже позитивне враження. На початку дев’яностих років, двохтисячних багато хто створював приватні підприємства й переходив до ринкових умов господарювання. І сьогодні, після двадцяти років, ми бачимо, що у дитини – «УкрАгроКому» – були хороші батьки, організатори, талановиті менеджери.

Згадайте, тоді гриміли і «Артеміда», і «Сонола», і «Система ССБ». А сьогодні лише «УкрАгроКом» на висоті. За рахунок чого? Багатогалузевого господарства. Крім сільського господарства, вони мають харчопереробну промисловість, елеватори. Протягом двадцяти років вони створювали потужності, і не випадково менеджери з «УкрАгроКому» ставали народними депутатами України (як Сергій Анатолійович, так і Анатолій Іванович), депутатами обласної ради. Це свідчить про те, що існує хороша підготовча кадрова база для того, щоб підприємство й у майбутньому мало успіхи.

Бажаю колективу нових успіхів і підняття життєвого рівня населення. Як і раніше, турбуватися про соціальну сферу та підготовку кадрів для майбутнього росту.

Ірина Саєнко, президент Кіровоградської торгово-промислової палати:

– За двадцять років компанією «АгроВіста» пройдений великий шлях становлення, подолання труднощів, розквіту, видатних трудових успіхів та досягнень. Цю компанію знають не тільки в Кіровоградській області, не тільки в Україні, але й за кордоном. А взагалі – у всьому світі.

Бажаю підприємству вписати в свою історію ще багато славних сторінок. Оптимізму їм та впевненості в завтрашньому дні. Сійте, вирощуйте, збирайте, переробляйте, експортуйте! А торгово-промислова палата була, є й завжди буде надійним партнером.

Олександр Чорноіваненко, голова Кіровоградської обласної ради:

– Я прийшов, щоб разом з колективом «АгроВісти» відзначити двадцятиріччя. Це потужна компанія, яка була заснована в 2000 році й згодом стала однією з найбільших в області. Це наша, місцева компанія. Вона має елеваторні комплекси, річковий термінал, цукровий завод, ферми з переробки молока, м’яса. Їхнє «Петриківське молоко» цінне, при виробництві використовуються сучасні технології, і його забирають навіть за межі області.

Ми горді тим, що на території Кіровоградщини є така компанія, як «АгроВіста». Не тільки результати, а й плани підтверджують те, що вона розвивається. Переконаний, що трудовий колектив отримує одну з найвищих заробітних плат в аграрному секторі. А це надходження в бюджет, соціальна сфера. І подивіться, яка інфраструктура там, де працює ця компанія. Орієнтири у них є, а справа влади – дякувати за їхню роботу й допомагати.

Андрій Райкович, міський голова Кропивницького:

– З великим задоволенням долучаюся до прекрасних слів, які говорять і аграрії, і промисловці, і політики, і громада Кіровоградщини на адресу великої аграрної компанії України, яка займає достойне, провідне місце, створює робочі місця, вирощує високі врожаї, займається повним циклом сільського господарства. Щиро зичу процвітання. Бажаю, щоб і у виробництві, і на полях їх завжди переслідував успіх.

Фото Ігоря Демчука та Григорія Зуба.

Previous articleТвое первое дерево
Next articleНаш Иван Похитонов
Заступниця головного редактора «УЦ». Родом з Донбасу, з шахтарської родини. Кіровоградщина - історична батьківщина. З вчителюванням не склалося, з журналістикою «потоваришували». Люблю і вмію слухати мудрих людей. І писати про них.
SHARE