Види коронок на зуби, їх переваги та особливості

11:31
1290
views
913838090

Для відновлення зовнішнього вигляду передніх і жувальних зубів в клініках Lumident застосовуються сучасні технології протезування, включаючи різні види коронок на зуби, виготовлені з різних матеріалів. Ми пропонуємо великий вибір зубних коронок з якісних матеріалів в різних цінових сегментах, доступних для наших пацієнтів, а ознайомитися з детальною інформацією можна за посиланням – https://www.lumident.kiev.ua/ua/koronka-na-zub . Красиві зуби – це впевненість в собі і гарний настрій! Дізнаймось відповіді на питання, що цікавлять кожного пацієнта:

       що таке коронка на зуб;

       як роблять коронку на зуб;

       коронки на зуби, які краще.

Особливості зубних коронок

Коронки на зуби – це один з різновидів протезування, де незнімна конструкція повністю імітує справжній зуб. Зубні коронки встановлюються, якщо руйнування зуба становить понад 50%, а при повному руйнуванні зуба в кореневий канал попередньо встановлюється куксова вкладка або металева конструкція штифта, і тільки потім кріпиться конструкція зубної коронки.

Залежно від матеріалу зубні кронки діляться на види.

  1. Металеві. Для виготовлення металевих коронок на зуби використовуються сплави дорогоцінних і недорогоцінних металів. Зубні коронки з металу забезпечують міцну фіксацію і коштують відносно недорого.
  2. Зубні коронки з металокераміки. Конструкція складається з металевої основи, покритої керамічною масою. Металокераміка відрізняється зовнішньою привабливістю, міцністю, недорогою ціною, а металокерамічні коронки на зуби на дорогоцінному металі ще мають гіпоалергенність.
  3. Коронки з пресованої кераміки відрізняються гарним зовнішнім виглядом і високою біосумісністю, що забезпечує комфорт і безпеку.
  4. Безметалеві коронки виготовляють з пресованої кераміки.
  5. Металопластикові конструкції складаються з литої металевої основи, покритої пластмасою. Протезування з застосуванням металопластмасових коронок для відновлення передніх і жувальних зубів є недорогим варіантом вирішення проблеми.
  6. Коронки з діоксиду цирконію, виготовлені з особливого міцного сплаву, забезпечують високі естетичні якості готових виробів, відрізняються довговічністю, гіпоалергенність і біосумісністю.

Фахівці «Люмідент» підберуть зубні коронки, які ідеально підходять вам за показаннями і відповідають всім індивідуальним вимогам.Процес протезування за допомогою коронок

Протезування шляхом установки всіх видів зубних коронок є процедуру, що включає такі етапи:

       огляд пацієнта для оцінки стану зубів пацієнта і визначення фронту робіт;

       обробку зубів, щоб встановити коронки;

       зняття зліпка з допомогою цифрових технологій;

       коронки у власній зуботехнічної лабораторії Lumident;

       примірку і установку готових зубних коронок на спеціальний цемент, що забезпечує надійну фіксацію.

Протезування за допомогою установки коронок на зуби з різних матеріалів дає можливість повністю відновлювати зубні ряди і жувальні функції. Сучасні стоматологічні технології дозволяють виготовляти зубні коронки, які за формою, розміром і кольором повністю повторюють природні зуби пацієнта. Незнімні коронки на зуби також застосовуються в якості кріплення на опорні зуби при установці знімних мостоподібних конструкцій.

Якщо вам потрібне відновлення зруйнованих або втрачених зубів, запрошуємо в клініки Lumident, де ви разом з нашими фахівцями пройдете всі етапи протезування зубними коронками, а отриманий результат вас приємно здивує і порадує!