Олександрія: встигнути до холодів

13:53
575
views

Більше тижня селище Олександрійське, а також  Веселівка та Новоселівка залишалися без централізованого водопостачання, яке припинилося в результаті аварії магістрального водопроводу між Знам’янкою та Олександрією. Питання звучало на сесії Кіровоградської обласної ради, де  керівництво водогону «Дніпро-Кіровоград» запевнило, що люди отримають воду до вихідних.  За інформацією мешканця селища Віктора Клєвака, вода в квартирах мешканців з’явилася в суботу, 18 вересня.

«УЦ» повідомляла про складну ситуацію з щепленням від COVID-19 в навчальних закладах Олександрійської громади, однак за тиждень помітних зрушень не сталося, хоча батьки школярів висловлюють занепокоєння перспективою дистанційного навчання. Заступник міського голови Ірина Чемерис та директор Центру первинної медико-санітарної допомоги  Сергій Дьячук відвідали «відстаючі» школи, щоб переконати вчителів відповідальніше ставитися до проблеми. Відсоток щеплених педагогів в школах громади коливається від 7(!) до 52%, а для навчання дітей за партами вакцинованих вчителів повинно бути не менше 80. І це притому, що в місті є достатньо безплатних вакцин для щеплення – «багато та різних». Станом на 21 вересня в місті зареєстровано 49 хворих з підтвердженим діагнозом (тиждень тому було 32).

Комунальники та будівельники проводять завершальний етап ремонтних та опоряджувальних робіт у навчальних закладах міста, на що було виділено більше 8 мільйонів гривень. Зараз закінчують ремонти покрівель в ДНЗ № 39, 43 та Олександрійському колегіумі, а в ДНЗ № 25 ставлять металопластикові вікна та ремонтують систему опалення, у колишній школі № 17 продовжується капремонт харчоблоку.

На минулому тижні міський голова Сергій Кузьменко провів черговий прийом громадян з особистих питань, втім, люди в більшій мірі турбувалися про питання суспільної ваги – стан житлового фонду, доріг та прибудинкових територій, прибирання. Виконання звернень і пропозицій громадян перебуває  на контролі влади.

17 вересня  делегація Олександрії побувала в Кременчуці, де відбувся представницький регіональний бізнес-форум, і спілкувалася з представниками місцевої влади, бізнесу та працівниками іноземних консульств в Україні. Такі контакти сприяють встановленню партнерських  стосунків між територіями, і не лише в бізнесовій, але й у культурній площині.

Між іншим, за  останній рік культурна галузь Олександрії відчула друге дихання, і не в останню чергу – за рахунок зміни менеджменту та реорганізації діяльності закладів, і цей процес триває. Днями Міський музейний центр очолила Тетяна Отченашенко, а директором ПК «Олександрійський театр» став Юрій Беланюк. І зразу, як кажуть, у бій, оскільки в місті стартує новий театральний сезон. У рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти» свої роботи на суд глядачів представлять актори з Коломиї, Полтави та Олександрії, подробиці – в афішах.

Цього тижня активні олександрійці поважного віку відзначили 10-ліття діяльності місцевого Університету 3-го віку, де після річного карантину відновилися заняття в 7 факультетах – їх відвідують пенсіонери, які хочуть продовжити активне життя та пізнавальне спілкування, тому люди йдуть в університет. Але для того, щоб зареєструватися для отримання довідки в ЦНАПі чи взяти участь у конкурсі громадських організацій, зараз особисто приходити не обов’язково – це можна зробити за допомогою мобільних додатків, які складно запідозрити в упередженості, хоча…

Нещодавно в місті зафіксовано  сумний рекорд – місцевий наркобарон пропонував поліцейському начальству хабар у розмірі 10 тисяч доларів США, за що й був затриманий.

Невідомо, чи була доларова складова в справі про суддівство матчу «Динамо» Київ і «Олександрія» та чи буде така справа взагалі, але суддя Дмитро Кривушкін вкрив себе вічною ганьбою за очевидно «намальовані»порушення вже в додатковий час. Спочатку він призначив у ворота нашої команди пенальті, а потім видалив гравця олександрійської команди. У результаті «Олександрія» програла з мінімальним рахунком, але в символічну збірну туру за версіями спортивних видань увійшли два футболісти та тренер олександрійської команди. Поразка, яка має надихати на перемоги!