Журналістський десант в Олександрії

14:40
759
views

З найгарячішого – опалювальний сезон в Олександрії розпочався 24 жовтня, а школярі міста повернулися з канікул 27 числа. Як сказав мер Сергій Кузьменко, це зроблено для того, щоб в школах встановився нормальний тепловий режим та комфортні умови, але цьому передувала складна робота: «Не дивлячись на труднощі, ми вирішили всі організаційні питання, технічно готові до подачі тепла».

За інформацією начальника управління освіти Олександра Авраменка, усі школи громади працюють у нормальних температурних параметрах. Забезпечити сталий навчальний процес допомогла й успішна вакцинація серед педагогів, та й серед бажаючих отримати щеплення містян спостерігається справжній ажіотаж – за тиждень кількість вакцинованих зросла вдвічі. Бажання людей убезпечитися від ковіду можна зрозуміти, адже за останню семиденку було зафіксовано 116 нових випадків зараження, таким чином, у закладах охорони здоров’я міста лікується вже 269 хворих (2 тижні тому було 182).

Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період передбачає завершення ремонтів у закладах освіти. Повністю закінчили ремонт найпроблемніших ділянок дахів у школах і дитсадках, у кількох закладах встановлено нові вікна та ревізували системи опалення, оновлено й «нафаршировано» сучасним високотехнологічним обладнанням кабінети фізики в Ліцеї інформаційних технологій та колегіумі, а також окремі класи в інших школах, ведуться поточні ремонтні роботи, на що міською радою було асигновано майже 9 мільйонів гривень.

Турбота про освіту не обмежу­ється підтримкою навчальних закладів, а розповсюджується й на окремих учнів. Міський голова підписав розпорядження про стипендіювання школярів Олександрійської громади, переможців учнівських конкурсів. 6 старшокласників з міста та села Ізмайлівки отримуватимуть щомісяця стипендії в ромірі 300-500 гривень – непоганий матеріальний стимул за успіхи в навчанні.

Виконавчий комітет міської ради зробив подарунок і дорослим олександрійцям – вперше за останні десятиріччя кількість пільгових рейсів не скорочується в зв’язку з закінченням дачного сезону, а залишається на рівні літнього періоду. «Таким чином люди й узимку можуть користуватися пільговими перевезеннями в повному обсязі», – сказав Сергій Кузьменко.

Між тим, містян потрібно не лише заохочувати, але й виховувати – за порушення правил благоустрою інспектори Муніципальної безпеки виписали близько 3 тисяч приписів та склали 17 адміністративних протоколів, а за невиконання приписів передбачено штраф в розмірі 1360 гривень – любіть своє місто! До речі, у рамках кампанії осіннього благоустрою днями в місті було висаджено сотню саджанців лип, 300 кущів троянд і 100 кущів самшиту, оновлено посадки туї та ялівця на меморіальних локаціях міста. Доводиться ремонтувати й дитячі майданчики та лавочки в місцях відпочинку, прикро, але вандалізм додає клопоту, хоча місто за останній рік отримало кілька справді сучасних рекреаційних зон, зокрема, у парку ім. Шевченка.

У цьому змогли переконатися столичні журналісти з кількох провідних видань, які відвідали Олександрію в рамках туристичного прес-туру (на фото). З гостями зустрівся міський голова, відповів на запитання та провів екскурсію оновленим парком: «Олександрії є чим пишатися й вражати», але зазначив, що роботи та планів ще багато. Гостей здивував і Будинок футболу, а всіх уболівальників порадувала футбольна команда «Олександрія», яка на виїзді в Харкові «накостиляла» місцевому «Металісту 1925» у черговому раунді розіграшу Кубка України. Наші перемогли з рахунком 5:2 і вийшли до чвертьфіналу.

Кілька цікавих подій сталося й у культурно-мистецькому житті міста. 28 жовтня в театрі побували режисери аматорських колективів Кіровоградщини. А ще на минулому тижні в міському музейному центрі відбулося відзначення 100-літнього ювілею й вшанування пам’яті фронтовика, поета, художника та музиканта, який працював звичайним водієм, – Івана Шаповала. Свій перший 5-річний ювілей відзначила й Олександрійська художня галерея VashArt, де з нагоди свята відбулася виставка одного з найвідоміших сучасних художників України Максима Кісільова, уродженця Олександрії.