Директор шахти «Інгульська» не розуміє, чому гірники збунтувалися: «У нас тут і досі соціалізм»

13:44
3611
views

Директор шахти «Інгульська» Равіль Агліулін не розуміє причин бунту гірників.

Про це він заявив у коментарі «УП».

«У нас у середньому по підприємству зарплата 9 тисяч, – сказав Агліулін. – Бурильники отримують 15 – 20 тисяч. На роботу возимо, з роботи теж. Даємо талони на харчування в їдальні. Путівки зі знижкою 15 – 20% – будь ласка! Спецодяг видаємо. Подарунки дітям перед Новим роком. Деякі товариші до нас приїжджають в гості, кажуть: “У вас тут досі соціалізм”. І це так».

За словами Равіля Агліуліна, гірники, які влаштували 7 листопада акцію протесту, «наступили самі собі на хвоста».

Адміністрація пропонувала винагороду – середню зарплату кожного працівника за 10 місяців. Мінімально, якщо вірити Агліуліну, це була б разова виплата в розмірі близько 7 тисяч для слюсаря, максимально – 20 тисяч для прохідника.

Нагадаємо, ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» подало до суду на 94 працівників шахти «Інгульська», які вимагали підвищити їм зарплати. 12 грудня шахтарі, які 7 листопада проводили страйк, вимагаючи збільшення зарплат, отримали виклики до суду. 5 грудня Кіровоградський районний суд відкрив провадження №2/390/943/17 за позовом ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (Жовті Води) до 94 шахтарів шахти «Інгульська» про визнання страйку незаконним.

7 листопада нічна зміна Інгульської шахти відмовилася підніматися на поверхню і не пускала в забій ранкову. 8-го працівники Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» розпочали робочу зміну у звичайному режимі.

Проблемою «Інгульської» зацікавилися навіть у Великобританії.