На Кіровоградщині за вириту комунальниками яму порушили справу

10:03
1196
views

12 січня за скаргою керівника Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павла Дейнека суд зобов’язав поліцію внести до ЄРДР відомості за заявою «свободівців» щодо службової недбалості місцевих комунальників та селищного голови.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі партії.

До Новгородківських «свободівців» звернулися мешканці райцентру і повідомили, що вже близько двох місяців комунальники відмовляються загортати ними ж викопану величезну яму в пішохідній зоні однієї з вулиць.

Як повідомив правоохоронцям один з мешканців вулиці, після того як протягом майже двох місяців комунальники не загортали яму, мешканка прилеглого будинку зреагувала на ситуацію та дозволила собі публічну критику роботи селищного голови. Це донесли до посадовця, після чого він запропонував людям власноруч закидати яму лопатою.

Слідча оперативна група, викликана на проблемне місце, встановила, що яма завширшки має розмір 4,6 метра, а завдовжки – 6,3. Глибина – 1,7 метра.

5 січня націоналісти отримали від поліції висновок: правоохоронці не вбачали необхідності вносити відомості до ЄРДР. «Свободівці» оскаржили висновок поліції в Новгородківському районному суді та домоглися початку досудового слідства за фактом службової недбалості чиновників.

Яму нині загорнули.