Олександрія самоврядна

16:16
751
views

Починаючи з 6 грудня Олександрія входить до так званої «жовтої» карантинної зони, в якій обмеження не діятимуть на людей, які мають відповідні довідки чи документи про щеплення, наявність антитіл чи протипоказань. Це дозволяє активізувати економічне життя та практично безперебійну роботу більшості  громадських закладів. Проте в місті щеплено менше 40% населення.

2 грудня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не послаблювати ряд обмежень, але переводити школи громади на дистанційне навчання не планується – педагогічні колективи відповідально підійшли до вимог про максимальне щеплення працівників.

Станом на 7 грудня в місті лікується 308 хворих на ковід-19 (тиждень тому було 338), на стаціонарі перебуває 53 пацієнта, 4 підключені до апаратів ШВЛ. На пневмонію хворіє 433 мешканця громади, тому щеплення залишається єдиним дієвим засобом не отримати важку форму хвороби. Для боротьби з нею потрібна реорганізація медичної бази, тому місто акумулює всі можливі ресурси – як власні, так і субвенції з державних фондів. 1 грудня Сергій Кузьменко проінспектував хід робіт на будівництві кисневої станції та капітальному ремонті інфекційного відділення Центральної лікарні Олександрії і відзначив, що будівельники дотримуються запланованих графіків.

6-го грудня городяни відзначили 78-му річницю визволення Олександрії від нацистських окупантів.Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам’ять наших полеглих земляків та поклали квіти до місць їхнього поховання. У роки Другої світової війни в боях за звільнення Олександрії загинуло 715 воїнів.  Сьогодні в місті залишилося 8 безпосередніх учасників бойових дій.

В Олександрії  реалізується й програма розвитку малого та середнього підприємництва, яка передбачає надання безвідсоткової фінансової допомоги на придбання обладнання та створення нових робочих місць. З початку року надано 8 консультацій і роз’яснень для нових бізнес-проєктів, але є люди, які потребують допомоги тут і негайно. Це майже 7 тисяч мешканців  з інвалідністю, серед них і працівники Українського товариства сліпих. Сергій Кузьменко надав 42-м працівникам УТОС фінансову допомогу, але підтримати їх можна й придбавши продукцію, яку випускають сліпі, – трансформатори, блоки живлення, струмоприймачі чи звичайні столові паперові серветки. Разом з тим, деякі  підприємці продовжують використовувати працю найманих робітників «в темну». За останній тиждень робоча група виявила 7 не оформлених належним чином працівників, у результаті проведених заходів 5 олександрійців отримали легальну роботу.

Інша комісія, адміністративна, «задовольнила» 15 протоколів, складених працівниками муніципальної безпеки на порушників правил благоустрою на загальну суму 5 тисяч гривень. Ці кошти мають бути сплачені протягом 15 днів, у протилежному випадку сума штрафу подвоюється. Окрім того, до питання благоустрою відноситься й своєчасна ліквідація розкопів на вулицях після аварійних ремонтів поривів теплових мереж, які трапляються через їхню зношеність.  Тим не менше, усі 287 багатоповерхівок отримують централізоване тепло від «Теплокомуненерго».

На минулому тижні в місті з’явилося ще одне відділення «Нової пошти», що свідчить про плідну співпрацю з міською владою й бажання бізнесу розширювати кількість і якість послуг. Натомість, «Укрпошта» постійно скорочує мережу відділень, зокрема планує закрити поштове відділення в селі Ізмайлівка. З цього приводу депутати міської ради звернулися до керівництва «Укрпошти», оскільки життя в громаді має бути комфортним для кожного мешканця.

Саме це відзначив міський голова Сергій Кузьменко в своєму привітанні з Днем місцевого самоврядування: «Сьогодні завдяки співпраці  ми реалізуємо перспективні проєкти, які допомагають зробити громаду більш сучасною, а життя на її території – приємним і комфортним».

Однією з ознак розвитку будь-якої громади є активізація спортивного життя. Нещодавно на льодовій арені «Снігова королева» відбувся ветеранський турнір з хокею серед аматорських команд трьох областей України. Додали уболівальникам міста настрою й футболісти «Олександрії», які 5 грудня в рамках чемпіонату Прем’єр-ліги негостинно розгромили на своєму полі  «Минай» з рахунком 3:0.